Τηλέφωνο εξυπηρέτησης 211 41 09 217 Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής άνω των 120€Δωρεάν μεταφορικά στα Μαιευτήρια Αττικής

Επιλόχειος κατάθλιψη

Επιλόχειος κατάθλιψη
24 Φεβρουαρίου , 2016 manager
Επιλόχειος κατάθλιψη

Η γέννηση ενός μωρού μπορεί να προκαλέσει μία έξαρση συναισθημάτων, από ενθουσιασμό και χαρά μπορεί να αλλάζει σε φόβο και άγχος. Αλλά μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε κάτι που ίσως να μην περιμέναμε ποτέ, σε κατάθλιψη, η γνωστή σε όλους μας επιλόχειος κατάθλιψη.  Πολλές νέες μητέρες αντιμετωπίζουν έντονα συναισθήματα μετά τον τοκετό τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν την αλλαγή στη διάθεσή, ξεσπάσματα, κλάματα, άγχος και κάποιες φορές δυσκολίες στον ύπνο.

Αυτές οι εναλλαγές διάθεσης αρχίζουν συνήθως μέσα στις πρώτες 2 με 3 ημέρες μετά τον τοκετό και μπορεί να κρατήσουν έως 2 εβδομάδες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που πολλές μητέρες βιώνουν μία πιο σοβαρή, πιο μακροχρονία μορφή κατάθλιψης. Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι κάποιο ελάττωμα του χαρακτήρα ή κάποια αδυναμία της μητέρας. Εδώ παίζουν το ρόλο τους οι ορμόνες, όπως και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αφορά την ύπαρξη ή την απουσία τους . Ακόμα και η απουσία του ύπνου συμβάλλει στην επιλόχειο κατάθλιψη.

Όλη η αλλαγή του οργανισμού, του σώματος και της ζωής της νέας μητέρας σε συνδυασμό με τις προσδοκίες και τα άγχη  μπορούν να είναι τα αίτια που οδηγούν στην επιλόχειο κατάθλιψη.
Εάν έχετε κατάθλιψη μετά τον τοκετό η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα σας και να απολαύσετε ήρεμα το μωρό σας. Μη διστάσετε να μιλήσετε στους δικούς σας ανθρώπους.